Školy v Handlovej avizovali, že chcú opäť vstúpiť do štrajku

03.12.2012 Prievidza

Handlová 3. decembra (TASR) - Školy v Handlovej avizovali, že v prípade nepriaznivého vývoja rokovaní Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku s vládou sú opäť pripravené vstúpiť do štrajku. Informáciu potvrdil jeden z organizátorov protestného zhromaždenia v Handlovej z 30. novembra a vedúci štrajkového výboru v Základnej škole na Školskej ulici v Handlovej Jozef Juríček.

Predsedníčka krajskej rady združenia základného školstva v Trenčianskom kraji Anna Jarabinská sa pre TASR vyjadrila, že niektoré školy sú pripravené opäť vstúpiť do štrajku. "Počkáme však na výsledky rokovaní a 5. decembra rozhodneme o ďalšom postupe," doplnila Jarabinská.

Ako sa pre TASR vyjadril Juríček, handlovské školy plánujú opätovne vstúpiť do štrajku od štvrtka 6. decembra. "Samozrejme, všetko závisí od rokovaní odborov s vládou. Budeme pozorne sledovať situáciu v Myjave a v bratislavských školách a v priebehu tohto týždňa sa stretneme s ostatnými výbormi zo všetkých handlovských škôl a sme pripravení opäť jednotne vstúpiť do štrajku."

Líder školských odborárov Pavel Ondek v diskusnej relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy cez víkend vyhlásil, že ak vláda a školskí odborári nedospejú do stredy (5.12.) k dohode, obnoví sa štrajk alebo protesty.
 

Vyberte región